top of page

HerbaThee 

Naast mijn praktijk als voetreflexologe heb ik het geluk om mijn passie voor kruiden uit te bouwen in de vorm van thee’s en tisanes

Als herborist/kruidenverwerker en theesommelier, heb ik me verdiept in het samenstellen van kruidenmengelingen. Mijn doel is om een lekkere thee of tisane toegankelijk te maken voor iedereen. Terwijl ik een nieuwe productie maak ga ik op ontdekkingstocht tussen geuren en smaken waarbij de lichamelijke impact een toegevoegde waarde is.

 

Het is een tocht vol passie en respect, respect voor de natuur in al zijn vormen. Smaken verschillen dus bied ik een gamma aan van gevarieerde combinaties met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Smaak is een geschenk van de natuur waar vakmanschap een unieke toets creëert. Elke thee of tisane bestaat uit een samenvoeging van verschillende kruiden met elk één hoofdbestanddeel. Bijvoorbeeld Alchemilla mollis of vrouwenmantel is het belangrijkste kruid in de ‘Zuster Zuster’ tisane.

4.jpg
7.jpg

Mijn thee’s en tisanes zijn ook seizoensgebonden, zo heb je bijvoorbeeld voor de kerstperiode de ‘X-Mas’ met smaken als gember, kaneel, sinaas… en voor de zomer ‘De Liefhebber’ met Hibiscus, citroenmellise en tijm. Wil je eerder een thee om de spijsvertering te bevorderen, na de maaltijd, dan raad ik de ‘Apoleon’ aan, met als hoofdbestanddeel pepermunt.

Omdat ik hou van de zuivere werking en smaak van de kruiden worden er geen aroma’s noch bewaarmiddelen toegevoegd aan de mengelingen. Wens je de thee zoeter dan kan je naar believen honing of een andere zoetstof zoals kokosbloemsuiker toevoegen.

Wanneer ik een zakje thee open en ik ruik de geur… dan begint het moment om te genieten en te proeven. Een moment van rust waarbij ik me laat meevoeren in verschillende smaken en geuren. Een moment waarbij ik alle drukte en stress op de achtergrond plaats en tijd maak voor het hier en nu.

Ik koop de kwalitatieve kruiden aan en maak er vervolgens een thee of tisane samenstelling van. 

yelow Tea

Thee of tisane

Een verduidelijking:

Thee is een warme drank die wordt gemaakt door infusie van gedroogde bladeren van dé theeplant Camellia sinensis.

Tisane, kruidenmengeling of kruideninfusie bevat geen bladeren van de theeplant en mag dan ook geen thee genoemd worden.

Image by Igor Miske
bottom of page