top of page

HERBATHEE

Naast mijn praktijk als voetreflexologe heb ik het geluk om mijn passie voor kruiden uit te bouwen in de vorm van thee’s en tisanes

Als herborist/kruidenverwerker en theesommelier, heb ik me verdiept in het samenstellen van kruidenmengelingen. Mijn doel is om een lekkere thee of tisane toegankelijk te maken voor iedereen. Terwijl ik een nieuwe productie maak ga ik op ontdekkingstocht tussen geuren en smaken waarbij de lichamelijke impact een toegevoegde waarde is.

 

Het is een tocht vol passie en respect, respect voor de natuur in al zijn vormen. Smaken verschillen dus bied ik een gamma aan van gevarieerde combinaties met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Smaak is een geschenk van de natuur waar vakmanschap een unieke toets creëert.

 

Elke thee of tisane bestaat uit een samenvoeging van verschillende kruiden met elk één hoofdbestanddeel. Bijvoorbeeld Alchemilla mollis of vrouwenmantel is het belangrijkste kruid in de ‘Zuster Zuster’ tisane.

4.jpg
Het verhaal
7.jpg

Mijn thee’s en tisanes zijn ook seizoensgebonden, zo heb je bijvoorbeeld voor de kerstperiode de ‘X-Mas’ met smaken als gember, kaneel, sinaas… en voor de zomer ‘De Liefhebber’ met Hibiscus, citroenmellise en tijm. Wil je eerder een thee om de spijsvertering te bevorderen, na de maaltijd, dan raad ik de ‘Apoleon’ aan, met als hoofdbestanddeel pepermunt.

Omdat ik hou van de zuivere werking en smaak van de kruiden worden er geen aroma’s noch bewaarmiddelen toegevoegd aan de mengelingen.

 

Wens je de thee zoeter dan kan je naar believen honing of een andere zoetstof zoals kokosbloemsuiker toevoegen.

Wanneer ik een zakje thee open en ik ruik de geur… dan begint het moment om te genieten en te proeven. Een moment van rust waarbij ik me laat meevoeren in verschillende smaken en geuren. Een moment waarbij ik alle drukte en stress op de achtergrond plaats en tijd maak voor het hier en nu.

Ik koop de kwalitatieve kruiden aan en maak er vervolgens een thee of tisane samenstelling van. 

Herbathee kiest voor Biologische kruiden in de samenstellingen van thee’s en tisanes. 

 “Ik ben vertrokken vanuit de gezonde werking van kruiden. Om de inhoudsstoffen van de kruiden ten volle tot zijn recht te laten komen vermijd ik de toevoeging van zoetstoffen, kunstmatige aroma’s, kleurstoffen, bewaarmiddelen of andere additieven die geen meerwaarde geven aan de thee of tisane. Hierdoor was onze Bio certificatie ook niet meer dan een logische keuze.”

Herbathee staat garant voor 100% biologische producten.

BIO certificaat : BE-BIO-01

bio.webp
2.jpg
BIO
yelow Tea

Thee of tisane

Thee is een warme drank die wordt gemaakt door infusie van gedroogde bladeren van dé theeplant Camellia sinensis.

Tisane, kruidenmengeling of kruideninfusie bevat geen bladeren van de theeplant en mag dan ook geen thee genoemd worden.

Image by Igor Miske
Thee
Tisane

Workshop

​“Kruidenwandeling te Dikkele” :

20 april om 10:00

 

Tijdens een korte wandeling in het pittoreske dorpje Dikkele vertel ik welke kruiden we op ons pad vinden. Inschrijven via Dorine Boebaert.

 

Ga je mee op pad om wilde kruiden te ontdekken en te leren kennen?
Slenterend door het landschap vertel ik over de geneeskracht en de voedingswaarde van de kruiden.

 

Natuurlijk laat ik je proeven, kijken, ruiken en observeren, je zult versteld staan van zoveel verschillende soorten uit de berm!


Wandelen met kruidenkriebels betekent om de haverklap stilstaan, hurken, plukken, voelen en proeven.

We starten aan de kerk van Dikkele, wandelen een lus rond het dorp en eindigen bij me thuis met een kopje geneeskrachtige kruidenthee vers geplukt tijdens onze wandeling.


Laat me je meenemen in de wereld van de geneeskunst van vroegere tijden. 

 

Na deze dag loop je nooit meer langs een berm zonder te denken “kan ik dat eten” of “groeit hier het kruid tegen mijn verkoudheid?” 


Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. Honden zijn niet toegestaan.

20230609_173211 (1).jpg
Workshops
bottom of page